WHISKY GLENMORANGIE 10 ANI ORIGINAL...
WHISKY GLENMORANGIE 10 ANI ORIGINAL...

Whisky Glenmorangie 10 Ani Original Single Malt 0.7l 43%

9351
118,44 lei
RRP: 188,00 lei
cu TVA

Glenmorangie 10 ani Original Single Malt, inceputul unei povesti vechi de aproape 2 secole.

  • Miros: Revigorant si citric, cu note de caise si vanilie
  • Gust: Echilibrat, note egale de condimente dulci, miere si banane

Descriere

WHISKY GLENMORANGIE 10 ANI ORIGINAL SINGLE MALT 0.7l 43%

Toate povestile au un inceput, iar povestea Glenmorangie incepe aici.

Glenmorangie 10 ani Original Single Malt este whisky-ul pe care distileria din Tain si-a cladit intreaga reputatie, si punctul de pornire pentru toate celelalte sortimente pe care producatorul le face. Nu degeaba este cunoscut ca The Original, fiind primul single malt distilat vreodata mesterii Glenmorangie, care aveau sa dobandeasca porecla "Oamenii din Tain", si mai ales primul pe care bautorii scotieni aveau sa-l incerce acum aproape 200 de ani.

Glenmorangie 10 ani Original Single Malt este distilat din malt de orz crescut local, si temperat cu apa naturala din izvorul Tarlogie, aflat pe un deal chiar deasupra distileriei. Distilarea se face in cele mai mari alambicuri din Scotia, cu gaturi inalte de 8m, acest fiind, conform chiar producatorului, principalul motiv pentru care single malt-urile Glenmorangie sunt atat de bogate in arome.

Odata distilat, whisky-ul este mutat in butoaie produse tot de distilerie, cu lemn din propria lor padure, care sunt imprumutate la distilerii americane 2 ani de zile pentru maturarea de bourbon.

Rezultatul este o tarie de culoare aurie, cu un miros revigorant de citrice, caise si vanilie, si o textura catifelata. Gustul este echilibrat, aducand note de banana, condimente dulci si miere, niciuna din ele stridenta, care fac loc unui final de lunga durata, delicat, cu note subtile de malt, si fructe din belsug. 

Caracteristici organoleptice

Miros: Revigorant si citric, cu note de caise si vanilie

Gust: Echilibrat, note egale de condimente dulci, miere si banane

Postgust: De lunga durata si delicat, cu note delicate de malt si fructe 

Culoare: Auriu

Recomandari de servire

Poate fi servit sec, asa cum se facea pe vremuri sau cu gheata, dar poate fi folosit si in multe cocktail-uri extraordinare The Orange Highball, Orange Mingle, A Ginger Lemon Tiki Swizzle sau Affinity

Detalii Produs

Alcool
40%
Litraj
70cl
Stil
Single Malt
Regiune
Highland
Tara de origine
Scotia

Produse asociate

Nota Comentarii (0)

Clientii care au cumparat acest produs au cumparat si:

Produse in aceeasi categorie:

Product added to compare.

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre specialdrinks.ro.